“Liyofilize” kelimesini bile belki ilk defa duymanıza rağmen size her gün market raflarında liyofilize ürünler gördüğünüzü söylesem. Evet her gün marketlerde ve kafelerde liyofilize ürünler görüyor ve tüketiyoruz.
Granül kahveler, atıştırmalık kuru meyveler, hazır çorba içindeki kuru sebze ve meyveler liyofilize tekniği ile üretilmiş gıdalardır. Liyofilizasyon yüksek vakum altında, ürünün besin değerlerini koruyarak en sağlıklı kurutma yöntemidir.
Düşük sıcaklıklarda ve yüksek vakum altında gerçekleşen bir uygulama olduğu için, ürünün moleküler ve fiziksel yapısına zarar vermeden dehidrasyonu sağlayan bir kurutma tekniğidir. Liyofilizasyon işlemi, Liyofilizatör / Freeze Dryer adı verilen cihazlarda gerçekleştirilir. Değerli ve termal hassasiyeti yüksek ürünlerde tercih edilen bir yöntemdir.
Liyofilizasyon;
Sepetiniz şu anda boş.